TC Kimlik Kartları Yaygınlaşıyor



1976 yılından beri kimlik olarak kullandığımız mavi ve turuncu nüfus cüzdanları artık tek tip ve tek renk olarak 2017 yılında hizmete girdi.

Başlatılan çalışmalar neticesinde 2018 yılı sonuna kadar tüm Türkiye"de dağıtımın tamamlanması planlanıyor.Çipli olarak üretilen kartlar vize istemeyen ülkeler için seyahat belgesi olarak kullanılabiliyor. Üzerindeki çip sayesinde e-imza  olarak ta kullanabiliyorsunuz. Boyut ve içerik olarak çağa ayak uyduran  TC kimlik kartlarını nasıl alabiliriz?

İsterseniz www.ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden veya 199 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Randevusuz olarak ta başvuru kabul ediliyor. Ancak sıra bekleme durumu ile karşılaşabilirsiniz. Yoğunluk giderilinceye kadar akşam 19:00 a kadar ve hafta sonu iki günde de 17:00" a kadar başvuru kabul edilmesi kararlaştırıldı.
Sadece 1 biyometrik resim ve 16₺ ile başvurunuz tamamlıyorsunuz. Parayı, kart işlemini yapan memura ödüyorsunuz. El içi ve parmak izleriniz alınıyor. Size TC kimlik kartınızın şifresini içeren zarf teslm ediliyor. Yoğunluğa göre 2 ayı bulan teslim sürecinin tamamlanmasını bekliyorsunuz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dersim İsyanı ve Seyit Rıza

FTP sunucusu kurmak

Koçgiri İsyanı