Arda Turan Kendini Kaybetti...



Arda Turanın Bilal Meşeye yönelik saldırısında 3 soru...

Makedonya maçının ardından özel uçakla İtalya"ya hareket edecek olan A Milli Takım uçağında skandal görüntüler yaşandı.EURO 2016"da yaşanan prim tartışmalarının yansımaları Makedonya"da takım uçağına yansıdı. Barcelona"da forma giyen Milli Takım kaptanı Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim"i de hedef alacak nitelikte hakaretlere imza attı.

"BİZ KİMDEN PARA İSTEMİŞİZ"
Arda, "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlarda burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi. Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.... k....!"

"SENİ UÇAĞA ALANIN..."
"Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç... Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim! Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."
BİLAL MEŞE"NİN BOĞAZINA SARILDI
Arda Turan bu sözleri sarfederken gazeteci Bilal Meşe"nin boğazına sarıldı.Arda, vurmaya da kalkarken araya giren gazeteciler ve futbolcular olayın daha da skandal bir hale gelmesini engelledi. Arda Turan, uçağın arka bölümüne giderken tüm gazeteci ve basın mensuplarına sinkaflı ifadeler kullandı. Ve uçakta bu anlar, görüntüler yaşanırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 12 sıra arkasında yaşanan arbedeye hiçbir müdahalede bulunmadı.



Fatih Terim, Arda Turan"ı kamptan gönderdi...
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim A Milli Takım uçağında gazeteciye saldıran Arda Turan"ı Milli Takım kampından gönderdi.


Barcelona"da oynayan A Milli Takım kaptanı Arda Turan"ın, Makedonya maçı dönüşü Slovenya uçağında gazeteci Bilal Meşe"ye saldırma olayı gündeme bomba gibi düşmüştü... Olayın ardından Slovenya kampında neler olacağı merakla beklenirken Fatih Terim"den flaş bir karar geldi. 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Ali Dürüst olayın hemen ardından Fatih Terim"in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan durum değerlendirmesinin ardından Terim, Arda ile özel olarak bir araya geldi. 

Yapılan bu görüşmenin ardından Türkiye Futbol Direktörü, Milli Takım Kaptanı Arda Turan"ı Kosova maçının kadrosundan çıkararak kamptan hemen gönderdi. Arda Turan da hem takıma hem de federasyona daha fazla zarar gelmemesi için eşyalarını toplayıp kamptan ayrıldı.


Arda Turan"ın saldırdığı Bilal Meşe"den ilk açıklama


Milli Takım kafilesi ile gazetecileri taşıyan ve Üsküp"ten Trieste"ye giden uçakta, Ay-Yıldızlı Takımın Kaptanı Arda Turan tarafından fiziksel saldıraya uğrayan; boğazı sıkılan ve galiz küfürlere hedef olan gazeteci Bilal Meşe yaşadıklarını kendisini telefonla arayan Doğan Haber Ajansı"na şöyle anlattı:

KEMERİM BAĞLIYDI VE BAĞIRDI, "BİLAL MEEEEEŞEEE" DİYE...
"Uçağa bindik. 12-A"da oturuyordum. Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda Bilal Meşeeee diyen bağıran Arda"yı gördüm. Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra "Ben adamın a.k. ulan" diye bağırarak yüzünde garip bir ifade gördüğüm Milli Takım"ın Kaptanı ile karşı karşıya kalmıştım. Şoktaydım. O hala ana avrat, din iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce foto muhabirimiz Vedat Danacı geldi.

Ne yapıyorsun Arda deyip onu sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada salladığı bir yumruk boşa gitti. Aslında Vedat tuttuğu için yumruk boşa gitti. Hadise devam ederken Milli Takım antrenörü Levent Şahin hadiseye müdahale etti. Birde koruma vardı. Onu sakinleştirmeye çalışan. Korumaya da ağzına geleni söyledi. Hatta sen kim oluyorsun gibisinden laflar etti. Ben bu olaylar sürerken elimi arkaya doğru götürdüm ve hiçbir biçimde kendisine müdahele etmedim. Fatih Terim iyi ki arkaya gelmedi yoksa bu durumda, daha kötü şeyler de olabilirdi diye düşünüyorum. Bence gelmediği iyi oldu."

CUMHURİYET SAVCILIĞINA ŞUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
Bilal Meşe, olayın şokundan hala kurtulamadığını, 40 yılı aşkın meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade ederek, "Şu anda İstanbul"a dönmeyi düşünüyorum. Kalsam da Milli takım antrenmanlarına katılmayacağım zaten. Medya kuruluşlarındaki diğer arkadaşlarım da bir karar almak üzere olduklarını söylediler. Arda bana "seni bu uçağa alanın..." diyerek ağıza alınmayacak küfürer savurduğu insanlar TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim. Sabah erkenden gazete patronum Sayın Yıldırım Demirören aradı ve sakin olmamı söyledi. Olayın 15 tanığı var. Onlar da mahkemede şahit olacaklarını söylediler. Dönüşte hemen Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunacağım."




Arda Turan A Milli Takım"ı bıraktı


A Milli Takım"ın kamp yaptığı Slovenya"nın Portoroz kentindeki otelde basın toplantısı düzenleyen Arda Turan, şunları söyledi:
"Yapılanları unutmadım. 2006"da ıslıklandığımı hiç unutmadım. Hayatta bir şey yapıyorsanız, bunun bedelini mutlaka ödersiniz. Ben Milli Takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım. Hocamız ve Federasyon Başkanımızla konuştuk ve Kosova maçında olmama kararı aldık. Hayatım boyunca hiç iyi bir futbolcu olmak için uğraşmadım. İyi, onurlu bir adam olmak için uğraştım. Başkalarının imzalarıyla o sayfaları doldurduklarını biliyorum. O yapanların hangisini görürsem aynı tepkiyi verirmiyim bilmiyorum ama aynı sinirimi göstereceğim. Bugün burada Türk Milli Takımı"nın her kademesinde hizmet etmiş, ülkesini severek, sadece formaya aşık biri olarak, parayı ve başka bir hiçbir şeyi düşünmeyerek, gerektiğinde steroid, kortizon, her türlü ilacı kullanarak sahaya çıkmış bir oyuncu olarak konuşuyorum. Ülkemi, bayrağımı, ülkemin insanlarını çok seviyorum. Bu sıkıntılar her olduğunda "İstiyorsanız kenara çekileyim" dedim. Çünkü zarar verdiğimi düşünüyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum. Bugüne kadar çalıştığım herkese, arkadaşlarıma ve içeride konuştuğum birçok insana, aileme çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödemeye hazırım. Yine ödeyeceğim. Gereğini yapıyorum ve milli takım kariyerimi şerefim ve onurumla sonlandırıyorum. İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil, adamlığımı bırakırım. Ne yaptıklarını, ne ettiklerini çok iyi biliyorum. Her zaman tepkim aynı olacak."

GAZETECİLERDEN PROTESTO
Bu arada Arda Turan basın toplantısı odasına girdiği sırada gazeteciler salonu terk etti. Görüntülü takip yapan medya mensupları Arda Turan"ın konuşmalarını kamuoyuna aktarabilmek adına kayıt yaparken, diğer gazeteciler ise Arda Turan konuşmalarına başlamadan ayağa kalkarak salonu terk etti ve futbolcuyu bu şekilde protesto etti.
Arda Turan A Milli Takımı bıraktı

TAKIM ARKADAŞLARI DA BASIN TOPLANTISINI TAKİP ETTİ
Arda Turan"ın düzenlediği basın toplantısını bazı takım arkadaşları da salonda izledi. Futbolcuların arasında Caner Erkin, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Olcay Şahan"ın olduğu görüldü. Arda"yı dinleyen milli takımın oyuncuları, hiçbir yorumda bulunmadan Arda"nın arkasından odadan ayrıldı.


Fatih Terim, Burak, Caner ve Gökhan ile acil toplantı yaptı


Fatih Terim"in gazeteci Bilal Meşe"ye saldıran Arda Turan"ı kamptan göndermesinin ardından 3 futbolcu Burak,Caner ve Gökhan"la toplantı yaptı.

A Milli Takım kaptanı Arda Turan, gazeteci Bilal Meşe"ye fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Fatih Terim, milli futbolcuyu kamptan gönderdi.

Arda Turan"ın Milli Takım kampından gönderilmesinin ardından Terim,  takımdan yakın arkadaşları olan Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Gökhan Gönül"le acil bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu yaşanan olayın yankılarını dindirmeye çalışan Fatih Terim, bu üç futbolcuya da gözdağı verdi.

BURAK, CANER VE GÖKHAN OLAYLARI DESTEKLEDİ

Arda Turan"ın Bilal Meşe"ye saldırı anında kendisini tutan kişilerin milli futbolcuya "Arda, bu konuşmaların yeri burası değil" tarzındaki söylemlerine Caner Erkin"in "Yok yok tam yeri" diyerek ortamı daha da ateşlediği öğrenildi.

TERİM ACİL TOPLANTIYA ALDI 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan"ı kamptan göndermesinin ardından milli futbolcunun arkadaşaları olan Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Gökhan Gönül"le bir toplantı yapma kararı aldı. Toplantı sırasında bu durum hakkında konuşan Terim, sert uyarılarda bulundu.

Toplantının ardından Fatih Terim"in nasıl bir karar vereceği bekleniyor.

 


İşte Arda Turan"ın, Bilal Meşe"ye Saldırmasına Neden Olan Yazı


Milli Takım uçağında Arda Turan, 60 yaşındaki duayen gazeteci Bilal Meşe"ye, geçmişte yazdıklarından dolayı saldırdı. İşte Bilal Meşe"nin, Arda"yı bu derece çıldırtan yazısı...




Arda Turan"ın gazeteci Bilal Meşe"ye saldırmasının nedeni duayen gazetecinin 1 Temmuz 2016"da yazmış olduğu "Paranın gözü kör olsun" başlıklı yazı...


İşte Bilal Meşe"nin 1 Temmuz 2016"da Milliyet gazetesinde yazmış olduğu "Paranın gözü kör olsun" başlıklı yazı:


"HER ŞEY AYAN-BEYAN"


"Fransa"da erken terhis olduk, yeniden iç hatlara dönüş yaptık! Ne var ki, Fransa"da Milli Takım"da yaşanan, "krizler", "tartışmalar" ve de "kavgalar" hâlâ sıcaklığını koruyor, pek de unutulacağa benzemiyor! Olayları yinelemeye gerek yok, her şey ayan-beyan!


Dostlar… Fatih Terim ile Arda Turan"ın arasına "kara kedi" girmesinin temelinde, ünlü hocanın TRT yayınında söylediği, "Arda, Barcelona"da oynamanın hazzını yaşarken, egosu A Milli Takım"da sürmez" şeklindeki sözlerinin bulunduğunu iddia ediyorlar. Olabilir, lafımız yok.




"TERİM"İN SÖZLERİ KÖTÜ ANLAMDA DEĞİLDİ"


Ne var ki, Terim hoca bu cümleyi kurarken niyetini okuma şansımız olmadığına göre, kötü anlamda kullandığına asla inanmıyoruz. Eğer kötü bir düşüncesi olsa, Arda"yı takıma çağırmazdı. Çağırıyor ve ona kaptanlık bandını veriyorsa Terim art niyetli olabilir mi? Üstelik Arda"yı kaptan yapan da Terim"di…


Artı, insanın olduğu her yerde "ego" vardır. "Egom yok" diyenin alnınını karışlarız! Önemli olan, egolarınızı mümkün olduğu kadar asgariye indirmek ve paylaşımcı olmaktır. Aksi takdirde hem kendinize hem de çevrenize zarar verirsiniz!


Hele hele futbolda "ben" yoktur, "biz" vardır… Bu spor bireyselden öte, takım oyunudur. Yıldız oyuncuların ve de kaptan olmanın farkını biliyoruz. Onlar saha içinde kenar yönetimin eli-ayağı-gözüdür. Yükleri ağırdır, o sorumluluğu üstlenmek ve taşımak ise bir dizi donanım gerektirir. Diyeceğimiz o ki Arda Turan"ın takım içindeki sıkıntıları, istekleri teknik direktöre taşımasından doğal ne olabilir ki? Ancak o kişiyi bay-pass ederek, yan yollara saparsanız, krizlere de çanak tutarsınız, fitili asıl siz ateşlemiş olursunuz!


"FRANSA"DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK"


Arda Turan"ın Barcelona"ya transferinde ülke olarak onunla gurur duyduk, oynayacağı günleri adeta iple çektik. Fransa"da ondan ve takım arkadaşlarından çok şeyler bekledik, hayal kırıklığı yaşadık!


Ortada iki maçta "kötü" futbol varsa ki var, bunun faturasını tek başına Arda"ya kesmenin doğruluğunu savunmak ayıpların en büyüğüdür. Ne kadar yıldız olursanız olun, zaman zaman form düşüklüğü yaşanabilir, robot değiller ki?


"MEĞER NE KADAR YALANMIŞ"


Ne var ki Arda"nın arkadaşlarını toplayıp, "Bu takım yıldızların takımıdır" demesini çok yadırgadık! Yani, Fatih Terim"e olan kırgınlığını-kızgınlığını bu şekilde ifade etmesini asla ona yakıştıramadık! Antalya"da başlayan ve Fransa"da devam eden kamplarda her fırsatta, futbolculara takımın havasını – suyunu sorduk, takımdaşlıklarını sorguladık. Hep, "mükemmel" yanıtını aldık, meğer ne kadar yalanmış, sanalmış!


"PARANIN GÖZÜ KÖR OLSUN"


Ahh şu paranın gözü kör olsun! En iyi dostluklara bile sünger çekebiliyormuş! Yalnız, o ay-yıldızlı formanın parayla-pulla değerinin ölçülemeyeceğini ne çabuk unuttunuz? O formayı giymek için bu ülkede milyonlarca gencin sırada beklediğini, hayal ettiğini biliyor musunuz? Ay-yıldızlı ekip öyle denildiği gibi yıldızların değil, ülkenin takımıdır, hepimizin gurudur, onurudur. Takım olmak da kolay değildir… Eğer, sorunları, krizleri hep birlikte aşabiliyorsanız, takımsınızdır. Oynayanlar, oynamayanlar başarı ve başarısızlıkta sarmaş-dolaş olabiliyorsa takımsınız. Ki bunu da göremedik açıkçası! O zaman ortaya çıkıp, "Biz iyi ekibiz, biz şöyleyiz, böyleyiz" yalanlarına sığınmayacaksınız!


Eyy ahde vefadan uzak olan bazı oyuncular… Sizlere, "Kol kırılır, yen içinde kalır" deyimini hatırlatsak, acaba yanıtınız nasıl olurdu?"






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dersim İsyanı ve Seyit Rıza

Koçgiri İsyanı

FTP sunucusu kurmak