CCleaner İle Temizlik Yapın



Bilgisayarımız üzerinde kurulu olan yazılımlar aracılığıyla yaptığımız işlemlerin birçoğu kaydedilmektedir. Kaydedilen bu dosyalar biz silmediğimiz sürece sabit diskimiz üzerinde yer almaya devam ederler ve sabit diskimizi gereksiz yere işgal ederler. Ayrıca bunun dışında bilgisayarımızda yüklü olan program, oyun veya uygulamaları kaldırmak istediğimiz zaman bunların birçoğu geride iz bırakmaktadır. Geriye kalan bu izler sistem üzerinde .dll hataları oluşturabileceği gibi yine gereksiz yer işgal etmektedir. İşte bu noktada eğer bilgisayarımızın bakımını kendimiz elle yapamıyorsak mutlaka kolayca kullanabileceğimiz bir programa ihtiyaç duyarız.Bahsettiğimiz tüm bu  sorunların üstesinden gelmek için kullanabileceğimiz yararlı yazılım ise yazımızın konusu olan CCleaner.

İlk önce CCleaner programını indirelim

Kullanıcı adı: ftp
Kullanıcı şifresi: ftp

Bu program Katılımsız/Portable bir yazılımdır. Bundan dolayı sizden herhani bi bilgi irmenizi istemez. Sadece çift tıklayarak çalıştırınız.

Program açılınca gelen ekranda


Cleaner butonuna tıklayınca sistemimizdeki gereksiz,çöp,artık dosyalar bulunur ve silinmesi için onayınıza sunulur.Hiç tereddüt etmeden silebilirsiniz.



Kayıt defteri butonuna basınca da sistemde daha önce kurulup kaldırılan programların artık dosyaları, eski programların şifre bilgileri gibi gereksiz bililer bulunur. Onlarıda rahatlıkla sistemden kaldırabilirsiniz. Bilgisayarınız bir miktar ferahladı artık. Bir süre daha rahat edersiniz, arada sırada mesela haftada bir bu temizliği yapmanız önerilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dersim İsyanı ve Seyit Rıza

FTP sunucusu kurmak

Koçgiri İsyanı