Androidde Rootsuz Uygulama Kaldırmak

Android‘li root’suz akıllı telefonlarda kaldırılamayan uygulamaları kaldırmak için izlemeniz gereken bazı aşamalar var. Siz de takıntılı bir kullanıcıysanız ihtiyaç duymadığınız bu uygulamaları akıllı telefonunuzdan kaldırmak isteyebilirsiniz. Veya zamanlar reklamlara tıklanarak yüklenen ve bir türlü silinemeyen gereksiz uygulamalar var. Bunlardan kurtulmanın elbette bir yolu var.Root erişimi sağlanmamış akıllı telefonlardan kaldırılamayan uygulamaları kaldırmak imkansız değil.

Uygulamalar menüsünden , uygulamayı devre dışı bırak seçeneği işinizi görmediyse, ileri aşamaya geçebiliriz. Bu şekilde ihtiyaç duymadığınız bloatware’leri tek tek devre dışı bırakabilirsiniz. Bunları akıllı telefonunuzdan kaldırmak için Windows işletim sistemli bir bilgisayara ve USB veri kablosuna ihiyacınız olacak. Öncelikle Android’li cihazınızda Settings -> About Phone -> Build Number (Ayarlar – Telefon Hakkında – Sürüm Numarası) yolunu izleyin ve bu seçeneğe art arda 7 kez dokunun. Developer Options (Geliştirici Seçenekleri) menüsü etkinleşecektir.Bu menüden USB Debugging (USB Hata Ayıklama) seçeneğini etkinleştirin.



Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Root


Cihazınızdaki sistem uygulamalarını kaldırma olanağı sağlayan programı, Debloater yazılımını Buraya tıklayarak açın, en yüksek sürüm numarasını Windows işletim sistemli bilgisayarınıza indirin ve yükleyin. Akıllı telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın ve yazılımın cihazınızı tanımasını bekleyin. Yazılım akıllı telefonunuzu tespit ettiğinde bir uyarı mesajı ile karşılaşacaksınız.


Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Root


Yazılım arayüzünde sol üst kısımda yer alan Read Phone Packages butonuna tıklayın, yazılım akıllı telefonunuzdaki sistem uygulamaları için tarama gerçekleştirecek.


Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Root


Burada Blocked (Engellenmiş) ve UnBlocked (Engellenmemiş) olarak tanımlanan çok sayıda uygulama listelenecek.

Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Root

Akıllı telefonunuzdan kaldırmak istediğiniz uygulamaları yanındaki kutucuklara tıklayarak seçin ve ardından sol üst kısımdaki Apply butonuna tıklayın.


Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Root


Bu işlemi geri almak için işaretlemeyi kaldırmanız yeterli olacaktır. Debloater ile telefonunuzdaki kaldıramadığınız uygulamalardan kurtulabilir ve cihazınızda boş depolama alanı açabilirsiniz. Bu süreçte root erişimine ihtiyaç duyulmamasının avantaj sağladığını belirtelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dersim İsyanı ve Seyit Rıza

FTP sunucusu kurmak

Koçgiri İsyanı